Undersøgelse: Facebook sparer tidNår jeg er ude og holde foredrag om Facebook får jeg ofte spørgsmål som “er det ikke spild af tid?” og “hvordan får du tid til at det i din hverdag?”. Til det er mit svar typisk at Facebook kun er spild af tid, hvis man ikke tror på networking som arbejdsredskab.

Mit arbejde som hhv. professionel Facebook-konsulent og byrådspolitiker handler i meget høj grad om at kende de rigtige mennesker, at pleje sine kontakter og at holde sig opdateret med hvad der sker omkring en. Til det er Facebook et uundværligt redskab, som jeg påstår sparer mig for mange timer hver dag – og nu har jeg det også på skrift!

Magasinet Blink, som MediaCom og Institut for Fremtidsforskning sammen har lanceret beretter i dag om en amerikansk undersøgelse, som viser at unge under 25 år qva deres forbrug af moderne teknologi som f.eks. sociale medier hver dag når hvad ældre mennesker ellers skulle bruge 44 timer på at nå. Kort sagt! Facebook gør dig dobbelt så produktiv!

Forudsætningen for denne konklusion er naturligvis at de ting, de unge amerikanere kan nå ekstra, som deres ældre modpart ellers ikke når, kan betragtes som produktivitet. Men det er nok en selvstændig diskussion, hvor fronterne mellem ung og gammel ikke bliver mindre. 😉

Kilde: Urban

12. februar 2009