Skal Facebook forbydes? Helt sikkert ikke!Medierne flyder i disse dage over med historier om virksomheder, der forbyder medarbejderne at benytte Facebook på arbejdspladsen. Hos Danske Bank og Dagbladet Børsen lyder forklaringen “sikkerhedsrisici”. Jeg har altså relativt svært ved at se logikken i disse beslutninger. Måske især hos Børsen, hvor man må formode at netop Facebook kan være en oplagt kilde og inspirationsmulighed til det journalistiske arbejde.

Vi er også blevet kontaktet i Hewlett-Packard af journalister, der gerne vil vide hvad vores holdning er, og vores holdning er klar. Personalepolitik for sig og sikkerhedspolitik for sig. Hvis phishing på Facebook udgør en reel sikkerhedstrussel, må man bede IT-afdelingen om at forholde sig til den, samt sikre at virksomhedens medarbejdere er kvalificerede til at genkende truslerne, når de ser dem. Men det bør ikke ændre ved virksomhedens personalepolitik.

Som jeg i sidste måned forklarede i TV Avisen, så opfordrer vi rent faktisk vores medarbejdere til at oprette Facebook-profiler og bruge netværket i arbejdstiden. Vi tror på at det giver nogle vigtige kvaliteter i kommunikation og networking, og vi er opmærksomme på at mange af vore kunder også er på Facebook. At forbyde vore medarbejdere at gå på Facebook i arbejdstiden, ville være som at åbne en butik på Strøget og så låse døren indefra!

Og så var der lige den med sikkerheden. IfølgeComputerworld udgøres sikkerhedstruslen af phishing-angreb:

Vil du se billeder fra min vilde nytårsfest? Eller kan jeg friste dig med en gratis iPhone?

Denne type tilbud er madding på krogen, når it-kriminelle forsøger at fiske brugernavne og passwords hos brugerne på populære sociale nettjenester som Facebook, Twitter og Myspace.

I HP løser vi den slags problemer med kurser, dialog og generel information. Vi forbyder i hvert fald – med sikkerhed – ikke Facebook!

7. januar 2009