Places klar til dansk lanceringAdskillige rygter har henover julen indikeret at Facebook nu er så tæt på at lancere Places i Danmark, at en officiel dato er blevet besluttet. Sandsynligvis ligger den allerede inden for de næste 14 dage.

Facebook Places kommer til Danmark i januar 2011. Det er konklusionen på flere rygter, jeg henover julen har hørt. Direkte adspurgt har Facebook dog over for mig afvist at der skulle være besluttet en launch dato. Men da karakteren af rygterne er meget troværdig, tør jeg alligevel godt lægge hovedet på blokken, bekræfte rygterne og gætte på en lancering i januar 2011.

At Facebook har besluttet en officiel launch date, er det et tegn på at alle tekniske og praktiske forudsætninger for lanceringen er faldet på plads, og derfor er det mest sandsynlige at lanceringen er meget nært forestående. Min personlige vurdering er på den baggrund, at Places allerede bliver tilgængeligt i Danmark i første halvdel af januar måned. Så snart jeg får bekræftet en præcis dato, skal jeg nok formidle den videre til alle der følger mig på Facebook. 🙂

Places er Facebooks modsvar til tjenester som Foursquare, der lader brugerne vise deres venner hvor de befinder sig og hvem de er sammen med. Ved at “tjekke ind” med din mobiltelefon til koncerter, i butikker eller på arbejdspladser, fortæller du dine venner om din færden, og får selv besked hvis en ven tjekker ind i nærheden. Tjenesten har været ekstremt populær i USA siden den blev tilgængelig d. 19. august 2010.

Det er endnu usikkert om Facebook samtidig giver danskerne adgang til produktet Deals i januar. Deals er den mere kommercielle del af Facebooks geo-tjeneste, der lader virksomheder tilbyde attraktive rabatter, gratis produkter og andre fordele til kunder, der tjekker ind hos dem. Eksempelvis har H&M i USA tilbudt 20% rabat, mens GAP forærede gratis jeans væk til de første 10.000 kunder, der tjekkede ind i en butik med Facebook Places.

Herhjemme i Danmark tilbyder DSB på udvalgte strækninger gratis internet og andre fordele til passagerer, der tjekker ind på stationer med Foursquare. En sådan service vil det naturligvis været oplagt at videreføre til Places så snart det lanceres.

I Komfo er vi naturligvis allerede klar med både apps og rådgivning til virksomheder, der vil lave lokal markedsføring gennem Places og Deals. Er du interesseret i at høre nærmere om de nye muligheder for lokal markedsføring, som de to produkter giver din virksomhed, er du velkommen til at give mig et kald på tlf. 53377988.

UPDATE 5/1-11: I dag kom Places så til Danmark som forudsagt. Og i Komfo har vi naturligvis skyndt os at smide Danmarks første Places app på gaden! 🙂

29. december 2010