MySpace og Facebook rykker tættereMySpace, der for nylig gennemgik en stor designændring og skiftede fokus fra social til underholdning, har indkaldt til et fælles pressemøde med Facebook i aften kl. 21 dansk tid.

De første par år Facebook eksisterede, så omverden MySpace som deres største konkurrent, og indtil for et par år siden, var Facebook da også lillebror. Siden er rollerne dog skiftet og i aften kl. 21 kan styrkeforholdet mellem de to sider meget vel blive cementeret én gang for alle.

I hvert fald har MySpace inviteret pressen til et fælles møde i aften kl. 21 med MySpace CEO Mike Jones og Facebook VP of Partnerships and Platform Marketing Dan Rose:

Indkaldelsen røber ikke meget om hvad der kommer til at ske på mødet, men eftersom Facebooks repræsentant er ansvarlig for tjenestens udviklerplatform, og MySpace for nylig gjorde det muligt at logge ind på MySpace vha. Facebook Connect, ligger det i kortene at dagens annoncering drejer sig om en dybere integration i Facebooks platform.

Mit bedste bud er, at MySpace omsider kaster håndklædet i den sociale boksering, og lancerer en eller anden form for tjeneste, som lader kunstnere, musikere, skuespillere og alle de andre kendisser holde deres MySpace-profiler opdateret gennem Facebook Pages.

Netop kendisserne er MySpace’s livsnerve, men over de seneste år har de måtte erkende at flere og flere er sevet over til Facebook-platformen, hvilket naturligvis har gjort sitet væsentligt mindre interessant for brugerne. MySpace er i dag så pressede at deres ejer, Fox Media, for nylig udtalte at dette regnskabsår var afgørende for om de ville holde liv i tjenesten.

UPDATE: Jeg ramte ikke helt ved siden af, selvom det handlede om nye funtioner for alle bruger og ikke kun kendisser.

MySpace annoncerede at enhver bruger fra nu af kan logge ind med Facebook, og derved automatisk følge de kunstnere på MySpace som de synes godt om på Facebook.

Alt i alt ikke noget revolutionerende for Facebook – teknisk set gøres der vist ikke noget, ethvert andet site ikke kan gøre med de til rådighed værende API’er. For MySpace derimod er det et temmelig afgørende skridt, som på den ene side tilføjer væsentlig værdi til deres platform, men på den anden side viser med al tydelighed at MySpace nu officielt er Facebooks lillebror – hvis man da overhovedet kan påstå at de er i samme familie.

18. november 2010