HP underviser ansatte i FacebookHP Danmark har her til morgen udsendt følgende pressemeddelelse:

HP underviser ansatte i Facebook
Hos it-firmaet Hewlett-Packard (HP) underviser man i Facebook. Firmaet mener, det er vigtigt, at medarbejderne kan bruge Facebook optimalt, da siden er et vigtigt element i deres kommunikation med kolleger, venner og familie. Samtidig giver man medarbejderne indblik i de nye medier, som flere og flere af firmaets kunder kommunikerer på.

De mere end 700 ansatte hos HP i Danmark må gerne bruge deres arbejdstid på at holde sig ajour med venner, kolleger og familie på Facebook. I modsætning til en række andre danske virksomheder mener HP, at Facebook er en vigtig kommunikationsform for både medarbejdere og virksomhed.

Den store brug af Facebook blandt især unge medarbejderne har nu fået HP til at undervise alle ansatte i brugen af Facebook.

”Facebook er et tydeligt eksempel på, at arbejdslivet bliver mere integreret med privatlivet. Naturligvis har arbejdet førsteprioritet hos os – ligesom privatlivet har førsteprioritet derhjemme. Men Facebook er allerede en integreret del af den måde, som vores medarbejdere kommunikerer på. Derfor giver det heller ikke nogen mening at blokere for brug af Facebook i arbejdstiden. Vi har i stedet valgt at undervise medarbejdere i brug af Facebook, hvis de ønsker at bruge websitet i arbejdstiden. Dels så de ved, hvordan det fungerer, dels så de forstår at adskille privatliv og arbejde. Undervisningen giver også en bedre forståelse for de nye kommunikationsmåder, som flere og flere af vores kunder anvender,” forklarer Keld Jersild Olsen, der er administrerende direktør for HP Danmark

Bruger en professionel Facebook-konsulent

Som en af de første virksomheder i Danmark samarbejder HP med en professionel Facebook-konsulent. Det er også ham, der står for undervisningen.

”Medarbejderne lærer, hvem der kan læse med på de forskellige ting inde på Facebook. Det er vigtigt, at eksempelvis kundelister og lignende, der er underlagt fortrolighed, ikke lægges ud på Facebook. Vi underviser også i, hvordan medarbejderne undgår sikkerhedsproblemer omkring skadelige Facebook-applikationer, og hvordan man kan genkende virus og sikkerhedstrusler,” siger HP’s Facebook-konsulent Mikael Lemberg.

De medarbejdere, der bruger Facebook i arbejdstiden, kan melde sig ind i Facebook-gruppen for HP’s medarbejdere. Dermed får de besked om eksempelvis nye sikkerhedsrisici, ændrede retningslinjer og markedsføringstiltag, der har gavn af medarbejdernes deltagelse.

Som det fremgår af pressemeddelelsen, er det undertegnede, der kommer til at forestå undervisningen. For mig at se er denne tilgang til Facebook væsentligt mere overvejet, end det er slet og ret at forbyde Facebook, som f.eks. Danske Bank og Børsen har gjort det.

20. januar 2009