Guide: Danske kommuner på FacebookPressemeddelelse fra Komfo:

Download kommuneguiden her (PDF)

Danskerne har for længst fået øjnene op for Facebook som kommunikationskanal, og efterhånden har mange offentlige instanser også rettet blikket mod verdens største sociale medie. Vi har hos Komfo netop udarbejdet en kommuneguide til Facebook, som samtlige af Danmarks 98 kommuner, efter ønske, har fået tilsendt.

“Pladsanvisningen har lukket mandag den 1. februar”, “Den Grønne Guide flytter til Allerød Bibliotek” og “Allerød Kommune ønsker en rigtig glædelig jul og et godt nytår”.

Status opdateringer som disse kan fans af Allerød Kommune få leveret direkte til deres Facebook-forside, efterhånden som de tikker ind. Den nye borgerservice er fået en god start, da godt 280 borgere allerede har valgt at benytte sig af den.

Allerød Kommune var en af de første til at tage Facebook til sig – og det har de ikke fortrudt:

“På Facebook kan vi komme ud med alle de meddelelser og nyheder, som hverken passer til pressemeddelelser eller til vores hjemmeside. Og når alternativet er at indrykke store annoncer i lokalbladene for at gøre opmærksom på f.eks. lukketider, så er der jo også penge at spare ved at benytte Facebook. Så det er en interessant kommunikationskanal for os,” siger pressechef Jesper Holdflod fra Allerød Kommune.

Vi har igennem længere tid oplevet at mange af landets kommuner er begyndt at interessere sig for at snakke med deres borgere på Facebook. Derfor udgiver vi nu en skræddersyet Facebook-guide for kommuner, der fortæller hvordan offentlige instanser kan bruge alt fra fansider over begivenheder til annoncer på Facebook.

For et år siden trådte mange kommuner på bremsen, men der er nogle helt indlysende fordele i at kommunikere i en kanal, hvor mange brugere f.eks. ikke læser lokalaviser. Det har kommunerne opdaget nu, og derfor får vi en masse henvendelser og spørgsmål om hvordan de skal bruge det. De bedste råd har vi nu samlet i en Facebook-guide for kommuner,” siger vores Relation Manager, Mikael Lemberg, i en pressemeddelelse vi netop har udsendt. Guiden er blevet trykt og distribueret til samtlige 98 kommuner i Danmark.

Mikael Lemberg er – ud over at være en af landets førende Facebook-eksperter – også tidligere kommunalpolitiker, og har derfor fuld forståelse for de kommuner, der stadig føler at Facebook er gyngende grund under dem. I pressemeddelelsen siger han derfor videre:

“Som offentlig myndighed er det enormt vigtigt at man har helt styr på lovgivningen om eksempelvis personfølsomme oplysninger og lukkede sagsgange, så det er rigtig fornuftigt at sætte sig grundigt ind i tingene, inden man sætter alle mulige ting i gang. Derfor har vi udgivet Kommunernes Facebook-guide, og regner med at bruge en stor del af foråret på at rejse rundt i landet og hjælpe dem med de grundlæggende overvejelser”, siger Mikael Lemberg.

Download kommuneguiden her (PDF)

For mere information om kommuneguiden på Facebook kontakt Mikael Lemberg påmil@komfo.com eller mobil 53 37 79 88.

22. februar 2010