Facebook stemmer nej til Lars LøkkeI dag får Danmark ny statsminister. Og selvom han stadig ikke er kommet på Facebook afholder det bestemt ikke Facebook fra at tage stilling til hans nye jobbeskrivelse.

Således er der allerede over 3.000 brugere, der har taget stilling til om de ønsker ham som statsminister i en ny applikation på Facebook. Og Løkke skal vist glæde sig over at det ikke er dem der bestemmer. For i skrivende stund har over 83% sagt “nej tak” til “Løkke-land”.

Måske der havde været flere positive tilkendegivelser, hvis Lars Løkke selv havde været tilstede på Facebook gennem længere tid og knyttet sociale relationer til brugerne, og påvirke debatten? Det havde da i hvert fald som minimum givet ham en chance for at hverve nogle ja-stemmer blandt sine fans.

Jeg tror i øvrigt der er et stort potentiale for meningsmålinger på Facebook i fremtiden. Normalt skal man kun bruge omkring 1.000 stemmer for at sikre videnskabelighed og tilstrækkelig repræsentation, så med den rigtige udvælgelse af subjekter, skulle det ikke være svært at gennemføre et hav af meningsmålinger ganske hurtigt. Brugerne oplyser jo allerede stort set alle de informationer som institutterne skal bruge for at sikre en korrekt repræsentativ udvælgelse.

Så Zapera, Analyse Danmark, Megafon, Greens, Vilstrup og hvad alle I meningsmålingsinstitutter hedder. Kom hid, og giv mig gerne et kald, hvis I vil have hjælp til at effektivisere jeres undersøgelser gennem Facebook. 😉

5. april 2009