Facebook runder snart 650 mio. brugere.Ifølge All Facebook har Facebook netop rundet 600 mio. aktive brugere og er godt på vej til de 650 mio. Væksten er fortsat høj i USA, men forventes snart af aftage.

All Facebook har sammenlignet diverse væksttal fra forskellige verdensdele med annonceringsværktøjet på Facebook og når altså frem til at de tal der oplyses i annonceringsværktøjet er for lave, og at Facebook allerede har passeret 600 mio. brugere. Det er ganske interessant fordi de fleste af os “blot” troede at Facebook nærmede sig de 550 mio. brugere snart.

Det rygtedes i december at Facebook havde rundet 550 mio. brugere, men blev aldrig formelt bekræftet. Men uanset om det var korrekt eller ej, er det vildt at forestille sig at de allerede en måned senere skulle have lagt yderligere 50 mio. brugere til. Men måske det skal ses i sammenhæng med den store succes, som filmen “The Social Network” fik i slutningen af 2010. Det har måske lokket ekstra mange nye brugere til i de måneder.

I Danmark har brugertallet ifølge annonceringsværktøjet gennem nogle måneder ligget stabilt på omkring 2,6 mio. aktive brugere. Det nærliggende spørgsmål er så naturligvis om dette tal også er underdrevet? Hvis der fortsat er vækst i Danmark er det i hvert fald uden tvivl i de ældre segmenter af befolkningen, da de yngre segmenter længe har ligget på næste n 100% penetration.

Denne historie ligger i øvrigt ganske pænt i forlængelse med sidste uges historie om at Facebook tjener væsentligt mere end de fleste analytikere havde gættet på.

14. januar 2011