Facebook nægter at banne WikileaksMens Wikileaks stifter, Julian Assange, er blevet anholdt og populære tjenester som Amazon og Paypal har smidt det kontroversielle site af deres servere, går Facebook imod strømmen og byder fortsat whistleblower-organisationen velkommen på nettet.

Wikileaks offentliggjorde for nylig hundredetusindvis af kontroversielle hemmelighedsstemplede dokumenter fra amerikanske diplomater. Siden da har republikanske politikere i USA krævet stifteren Julian Assange’s hovede på et fad og den amerikanske regering har direkte opfordret alle amerikanske virksomheder til at stoppe alt samarbejde med Wikileaks. Den opfordring har bl.a. Amazon og Paypal fulgt, mens Twitter ikke har ville udtale sig om hvorvidt Wikileaks fortsat må udgive opdateringer.

Facebook går dog tilsyneladende egne veje, og fortæller i et svar til nyhedssitet ReadWriteWeb, at så længe Wikileaks overholder Facebooks egne retningslinjer, får de lov til at blive på sitet:

RWW: Does Facebook have a statement on the Wikileaks account there? Will it be allowed to continue publishing, despite government calls to stop doing business with the organization? Is Facebook considering shutting down the account?

Facebook: The Wikileaks Facebook Page does not violate our content standards nor have we encountered any material posted on the page that violates our policies.

Det bliver spændende at se om de amerikanske myndigheders pres på et tidspunkt bliver for stort for Facebook, så de tvinges til at ændre holdning.

Det undrer mig dog ikke at Facebook har den holdning til Wikileaks, som her kommer til udtryk. Mark Zuckerberg kan dårligt sige en sætning om Facebooks produkter og forretningsstrategi, uden at bruge ordet “disrupt”. Så det ville være mærkeligt om ikke han havde forståelse for andre organisationer med samme anarkistiske tilgang til magthaverne.

8. december 2010