Facebook lancerer nyt Page designOPDATERES LØBENDE: Så kom det! Ganske som jeg spåede for 10 dage siden, stod Facebook Sider over for en snarlig ansigtsløftning, der strømlinede dem med det nye profildesign. Med det nye design kommer også nye muligheder – og problemer. Se hvilke her.

Da Facebook for 10 dage siden lancerede de nye profilsider, stod det klart at Facebook Sider – dem som virksomheder promoverer sig gennem – også snart måtte en tur igennem møllen. Det kom de her til aften, sammen med en række andre ændringer.

Her er en gennemgang af alle de nye funktioner:

Nyt design
Facebook Sider ligner nu personlige profiler og Places. Det vil sige at fanebladene er flyttet ud i venstre side, og sidens relationer (dvs. fans og favoritsider) har fået en mere fremtrædende rolle.

I modsætning til personlige profiler har Sider dog ikke fået en banderole med billeder i toppen. Det kan skyldes at banderolen på de personlige profiler jo viser billeder, som personen er tagget i, mens Sider jo ikke kan tagges.

Det havde dog været et nice touch efter min mening. Banderolen kunne jo evt. være tilvalg for administratoren og vise de seneste fanbilleder.

Ingen landingsside
Dette punkt er problematisk efter min mening. Landing pages er bl.a. et vigtig instrument i at konvertere trafik fra en annoncekampagne til fans, eller dirigere indkommende trafik videre til apps og websites. Det ser ud til at denne funktion er taget fra os.

Pt. har jeg dog ikke adgang til at redigere min side, så det kan være at funktionen bare er flyttet dertil. Jeg vender tilbage med en opdatering, når jeg har tjekket efter.

Omdøbte faneblade
Tidligere havde jeg på min Side to faneblade med titlerne “Velkommen” og “Book mig!”. Nu er de omdøbt til navnene på det applikationer, der ligger bag fanebladene. Som med problemet omkring landingssider, er det højst sandsynligt en midlertidig ændring.

Jeg har ikke fantasi til at forestille mig, at Facebook skulle lave to så stupide ændringer med vilje.

Admins kan ikke “like” Sider
Endnu en lidt forvirrende ændring. For at tjekke om landingssider stadig virkede for ikke-fans, fjernede jeg mig selv som fan af min Side. Nu kan jeg ikke like den igen.

Notifikationer for Sider
En absolut savnet funktion! Administratorer af sider får nu notifikationer, når deres fans liker og kommenterer på opslag, ligesom vi kender det fra vores personlige profiler. For at få notifikationerne, kræver det at du logger ind som Side administrator (ny funktion – se nedenfor).

Skift konto
Tidligere har det været lidt af en pærevælling at være tilknyttet Sider som administrator. For i udgangspunktet var man konstant logget på med sin private profil, men så snart man browsede til en Side, man administrerede, blev alt hvad man foretog sig på vegne af siden. Det var dermed ikke muligt at agere som privatperson på en Side.

Det har Facebook nu ændret, så man aktivt skal vælge at logge på som Side, når man browser til den. Ellers færdes man bare på Siden som ganske almindelig fan.

Facebook har også placeret en smart “Skift konto…” funktion i konto-menuen i øverste højre hjørne af skærmen. Klikker du på den, får du en hurtig oversigt over samtlige Sider du administrerer, og kan vælge hvilken du vil logge på som.

Ændringen gør det nemmere for mange at adskille deres private profil fra deres Sider, men i mit tilfælde hvor jeg administrerer hundredevis af Sider, bliver det en del mere besværligt hele tiden at skulle skifte mellem forskellige konti. Lad os se om Facebook ikke snart finder en endnu nemmere måde at gøre det på.

Det viser dog at Facebook gør nogle tiltrængte overvejelser om at gøre livet nemmere for Side administratorer. Det er der også behov for. Området har længe trængt til et større eftersyn.

UPDATE 22:31: Det ser ud til at Facebook crashede kort efter jeg tog disse screenshots, så lige nu er det ikke muligt at se ændringerne live. Det bliver spændende at se, om crashet indikerer flere ting på vej.

UPDATE 22:44: Jeg er nu live på Facebook igen med nogle få glitches. Kan se at man fra Page settings stadig kan definere landingsside, så det er nok bare Facebook der skal have teknikken på plads, før den del fungerer igen.

UPDATE 22:45: I mellemtiden har jeg fået 700 besøgende på lidt over 15 minutter, fordi folk undrer sig over hvorfor Facebook er nede. 😮

UPDATE 23:01: Facebook er oppe igen, men med det gamle Page design.

UPDATE 23:26: Facebook har nu meldt officielt ud omkring nedbruddet, og forklaret det med at nogle “interne prototyper” ved en fejl blev eksponeret for brugerne. Det er vist ret tydeligt, at de interne prototyper var det nye Side design, men det var åbenbart slet ikke meningen det skulle lanceres endnu. Det kan forklare nogen af alle fejlene, jeg omtaler herover. Gad vide hvornår det så kommer live?

UPDATE 23:50: Jeg glemte en væsentlig detalje! Nemlig at administratorer nu kan få notifikationer, når der reageres på deres opdateringer. Informationen er tilføjet i gennemgangen herover.

16. december 2010