Facebook-bekymring skaber rådgivningsbehovPressemeddelelse fra Komfo:

Her til morgen har man blandt andet på dr.dk kunne læse nyheden om, at Danskere spreder masser af virus på Facebook. Mange virksomheder har hidtil ignoreret dette faktum i deres færden på Facebook, men den trend er ved at vende.  Flere og flere virksomheder kontakter os med henblik på de udfordringer, der ligger i at være aktive på Facebook.

“Vi kan mærke en stigende efterspørgsel på medarbejderkurser og og rådgivning om sikkerhed”, siger Relation Manager i Komfo, Mikael Lemberg, og råder danske Facebook-brugere til være på vagt over for følgende tre typiske karaktertræk ved Facebook-vira:

  • Applikationer der lokker med nye Facebook-funktioner.
  • Statusopdateringer med links til videoer uden for Facebook.
  • Beskeder skrevet i et andet sprog end dine venner normalt bruger.

Ifølge Mikael Lemberg skal danske virksomheder være opmærksomme på deres ansvar for medarbejdernes sikkerhed på Facebook:

”Når man som virksomhed er aktiv på Facebook, har man et ansvar for sine medarbejderes færden derinde. Der er sådan set ikke noget nyt i, at virksomheden uddanner sine medarbejdere i IT-sikkerhed, men det er som om, at det først er nu, man erkender at sociale netværk også er blevet en del af virksomhedernes ansvarsområde”, siger Mikael Lemberg.

15. februar 2010