DR går til EU-valg med FacebookDa Obama blev indsat som USA’s præsident, lod CNN hele verden kommentere hans tale i samarbejde med Facebook. Her til aften fulgte DR i fodsporene og inviterede Facebook-danskerne til Europaparlemants-debat.

På DR.dk/valg blev EP-kandidaternes debat live-streamet fra DR1, mens Facebook-brugere kunne kommentere og diskutere de politiske emner. Undervejs hev programmets vært, Reimer Bo Christensen, nogle af seernes spørgsmål frem, og konfronterede kandidaterne med dem.

Da CNN viste Obamas tale, blev der skrevet over 200.000 status updates fra cnn.com og TV-kanalen tredoblede sin hidtidige rekord for flest seere på et live-stream. Jeg håber at DR i de kommende dage lægger nogle tal ud, så vi kan sammenligne. 🙂

Udførelsen haltede efter min mening en smule. For det første vedhæftede DR et link til sitet på alle kommentarer, hvilket gjorde at folk rent faktisk ikke opdaterede deres status, men bare postede links på væggen. For det andet fik jeg et par fejl i scriptet undervejs, og den slags skal selvfølgelig være i orden.

Til gengæld var det spændende at DR rent faktisk brugte seernes kommentarer aktivt i debatten. Det bliver spændende at se deres initiativer, når vi kommer til kommunal- og folketingsvalgene, som jo har lidt mere opmærksomhed i befolkningen. 🙂

25. maj 2009