DE og HK foreslår Facebook-reglerFlere og flere danske virksomheder stiller spørgsmål om, hvordan Facebook i arbejdstiden skal håndteres, mens nogle direkte spærrer for adgangen. Derfor opfordrer Dansk Erhverv nu virksomhederne til at formulere individuelle personalepolitikker.

– Vi får flere og flere henvendelser vedrørende Facebook fra arbejdsgivere og virksomheder, der er i tvivl om, hvordan man skal håndtere brugen af det på arbejdspladsen. Der er flere ting, der bekymrer dem, men de fleste henvender sig på grund af tidsforbruget, fordi man har en fornemmelse af, at nogen medarbejdere bruger for meget arbejdstid på siden, siger underdirektør i Dansk Erhverv Charlotte Vester.

I HK opfordrer man også til at formulere regler. Til gengæld er man her direkte imod et forbud:

– Mange arbejdsgivere og virksomheder ønsker fleksibilitet fra deres medarbejdere, hvor de også er tilgængelige uden for arbejdstiden, og derfor skal fleksibiliteten gå begge veje, siger it-konsulent i HK Leif Limkilde Bloch.

Jeg synes det er nogle rigtig fornuftige meldinger fra både Dansk Erhverv og HK. Især synes jeg det er positivt at begge parter synes indstillede på at formulere regler frem for forbud.

Jeg kan supplere med at mange arbejdspladser nok også ville have gavn af at sende medarbejderne på et Facebook-kursus, der sikrer at de har den fornødne viden og værktøjer til at minimere spildtid og sikkerhedsrisici på Facebook.

Jeg får i øvrigt dagligt henvendelser fra virksomheder, der ønsker hjælp til at formulere et sæt fornuftige Facebook-regler, så jeg kan kun bekræfte at efterspørgslen er enorm for tiden!

Kilde: DR Nyheder

25. februar 2009