Danmarks næste statsminister ikke på FacebookVilly Søvndal har 36.000 fans, Anders Fogh har 32.000 fans og Helle Thorninghar 17.000 fans. Men Danmarks kommende statsminister, Lars Løkke Rasmussen har ikke en eneste. Han er nemlig slet ikke på Facebook.

Facebook spillede en meget central rolle i folketingsvalget 2007. Siden er medlemstallet over tredoblet og i dag er der ca. 2 millioner danske Facebook-profiler. Men Lars Løkke Rasmussen er ikke en af dem. Det har cand. mag. i medievidenskab, Astrid Haug fundet ud af, i sin online jagt på manden, der af mange eksperter meget snart forventes at indtage statsminister-embedet.

Der er nok ingen tvivl om at der dukker en Løkke-profil op på Facebook i samme sekund, det er stensikkert at han overtager statsministeriet, så måske man kan forudsige begivenhederne ved at holde øje med hvornår han dukker op derinde?

Men det faktum at Løkke ikke er tilstede på Facebook udgør faktisk et større problem for Venstre. For det er i direkte modstrid med mandens ellers højt besungne folkelighed, og betyder at selv når han kommer på, vil han være bagud på point i forhold til f.eks. Thorning og Søvndal.

En politikers tilstedeværelse på Facebook handler nemlig ikke bare om at få en masse fans. Det handler om at opbygge ægte sociale relationer til dem. Sociale relationer giver nemlig loyale vælgere, troværdige ambassadører og medvind i den offentlige debat. Og for hver dag Løkke ikke er tilstede derinde, kommer han en dag længere bagud i kampen om de sociale relationer på Facebook.

Helle Thorning er i øvrigt den eneste af de tre førnævnte partiledere, som har opdateret sit layout til Facebooks nye design. Fogh og Søvndal har stadig den gamle fremtræden, og kan dermed endnu ikke skrive status-opdateringer eller feede nyheder til fansenes væg.

Bonusinfo: Selvom Lars Løkke ikke har en Facebook-profil betyder det naturligvis ikke at der ikke snakkes om ham derinde. I skrivende stund er der oprettet 7 positive grupper og ikke mindre end 22 negative grupper omhandlende Lars Løkke.

7. marts 2009